Logo

Κορονοϊός: Τέλος για την Ευρώπη το εμβόλιο της AstraZeneca



 
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προχώρησε στην ανανέωση της παραγγελίας σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, γεγονός που φέρνει τα πάνω-κάτω στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης και κατ' επέκταση της Ελλάδας. 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα σκευάσματα της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι τον προηγούμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά του κορονοϊού, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρεία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Παράλληλα, η επιτροπή εμβολιασμών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε σύσταση μη χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό σε όσους είναι κάτω των 40 ετών.

Παρά τη σύσταση, η  ελληνική επιτροπή εμβολιασμών από την πλευρά της δεν αλλάζει την πολιτική της, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής - λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Αυτό σημαίνει ότι στη χώρα μας θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τα άτομα άνω των 30 ετών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι οι ειδικοί στη χώρα μας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγείται μία δόση σε όσους έχουν νοσήσει από κορoνοϊό, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις