Logo

Πέθανε η Σταυρούλα Δημητρίου [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης η Σταυρούλα Δημητρίου.

Η είδηση του θανάτου της Σταυρούλας Δημητρίου σκόρπισε θλίψη στο δικαστικό και ευρύτερα στο νομικό κόσμο, καθώς και στους συγγραφείς.

Η Σταυρούλα Δημητρίου γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Υπηρέτησε στο Δικαστικό Σώμα και διακρίθηκε για τη νομομάθειά της, την αξιοποιστία και την εγκυρότητά της. 

Για πολλά χρόνια διετέλεσε  ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αποτέλεσε μία από τις πλέον γνωστές δικαστικούς στο χώρο της για το υψηλό επίπεδο των γνώσεών της.

Μετά την αποχώρηση από το δικαστικό σώμα, η Σταυρούλα Δημητρίου διοχέτευσε όλες της τις γνώσεις και την αφοσίωση στη συγγραφή βιβλίων, μερικά από τα οποία έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό.

 Έχει εκδώσει ακόμη δύο ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Κείμενα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στον Τύπο. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τον Οκτώβριο του 2018, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Αλγέρι σε Διεθνή Συνάντηση Ευρωπαίων και Βορειοαφρικανών Συγγραφέων, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά (Michel Volcovitch), στα Ισπανικά (Natalia Moreleon) και στα Αλβανικά (Dash Malo).

Σε συνέντευξή της στο  fractalart.gr, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων «Η γλώσσα είναι το κρυπτογραφικό μέσον για να απεικονίσω όσα θέλω να πω, όπως στην παντομίμα οι χειρονομίες, όπως συμβαίνει στη μουσική, ο συνθέτης να προεπιλέγει το μακάμι.»

«Γράφοντας έχω την αίσθηση ότι προσπαθώ να επιλύσω τον ένα και μοναδικό γρίφο: Τί είναι δύσκολο, να ζήσεις ή να πεθάνεις;»

Η Σταυρούλα Δημητρίου είναι μητέρα του γνωστού ποινικολόγου Σπύρου Δημητρίου, ο οποίος παντρεύτηκε πρόσφατα την ερμηνεύτρια, Ελεονώρα Ζουγανέλη και η τελευταία της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ήταν σχετική με το νέο τραγούδι της νύφης της. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις