Logo

Προανακριτική: Τρίτη ημέρα κατάθεσης του Χρ Κολογρίτσα - Μήνυση Ν. Παππά για αλλοίωση πρακτικών



 
 

Στη σκιά της πρωτοφανούς για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία αλλοίωσης των πρακτικών της προανακριτικής καταθέτει για τρίτη ημέρα ο Χρ. Καλογρίτσας στην υπόθεση διερεύνησης αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο μάρτυρας επέμεινε στα όσα είχε αναφέρει στις δύο προηγούμενες επεισοδιακές καταθέσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε έγγραφα «που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιόριζε τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές» στο υπό δημιουργία κανάλι που ισχυρίζεται πως θα ήταν «μπροστινός». Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της προανακριτικής, Στ. Κελέτση, αν πρόκειται για ιδιόχειρο σημείωμα απάντησε αόριστα: «Φαντάζομαι ότι είναι sms», χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η θολή απάντηση Καλογρίτσα προκάλεσε την έκρηξη της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρας Τζάκρη. «Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε (...). Έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν ''μπροστινός''. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιου σας».

Η απάντηση της κ. Τζάκρη μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς προ δύο ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποκαλυπτικά έγγραφα που αφορούν στοιχεία που κατέθεσε ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πρόκειται για την εγγυητική επιστολή της Attica Bank και το σχετικό παραστατικό που κατατέθηκε από τον υπερθεματιστή που καταρρίπτουν του ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί «μπροστινού». Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι διέθετε 8 εκατ. ευρώ (από την 1η Απριλίου, 2016) για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πριν ο πατέρας του έρθει σε επαφή με την οικογένεια Χούρι και ξεκινήσει το ντόμινο των εξελίξεων που οδήγησε στη δικαστική διαμάχη με την CCC.

► Μήνυση σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, καταθέτει ο Νίκος Παππάς, καταγγέλλοντας αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2021 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις