Logo

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο - Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη δίνουν τιτάνεια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον  Σχίνο Κορινθίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη 

Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχη κάψει πολύ μεγάλη έκταση πυκνού δάσους και έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα. 

Κάποια στιγμή το πύρινο μέτωπο φάνηκε ότι τίθεται σε ύφεση, ωστόσο, η ενίσχυση των ανέμων φούντωσε τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, με συνέπεια οι αρχές να προχωρήσουν για προληπτικούς λόγους στην εκκένωση ακόμη έξι οικισμών από το Αλεποχώρι προς τα Μέγαρα.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά, που με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων δυναμώνει, κατευθύνεται πλέον προς τα Μέγαρα.

Μηνύματα από το 112

Λίγο πριν τις 16:00 νέο μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Αιγειρούσες-Ντουράκος έστειλε το 112 καλώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί  μήνυμα και από το 112 στους κατοίκους των περιοχών από το Χάνι έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα να απομακρυνθούν 

Το πρωί της Πέμπτης, κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση ήταν δύσκολη κυρίως λόγω του καπνού. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκιενώθηκαν οι οικισμοί, Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής

Ζημιές σε σπίτια

Η φωτιά, σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές , καθώς πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες και όχι μόνιμες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήαν εκεί. 

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο , ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. 

Στο σημείο μεταξύ Σχίνου και Αλεποχωρίου επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη, εννέα PLZ, ένα Σινούκ αλλά και άλλα δύο ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος βρίσκονται 182 πυροσβέστες χωρισμένοι σε επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα. 

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Καπνός μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία

Ο κα0νός και η στάχτη από τη δασική πυρκγιά του Σχένου Κορινθίας έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, λόγω των ισχυρών δυτικών βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Σημειώνεται, ότι στον  Σχίνο έχει μεταβείι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά. 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις