Logo

Άννα Ζαΐρη: Απολυταρχική κίνηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός [βίντεο]



 
 

Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη τοποθετήθηκε στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει αρχίσει να απασχολεί το νομικό κόσμο με αφορμή τη διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Όπως τονίζει η κ. Ζαΐρη. κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υποχρεωθεί στον εμβολιασμό. 

Η αντεισαγγελέας Α.Π. μιλώντας στο MEGA είπε: .

«Δεν μπορείς να υποβάλλεις έναν άνθρωπο να υποστεί μια σωματική επέμβαση, ακόμα και αν αυτή είναι μια ένεση. Και μάλιστα, στον βαθμό που αυτό μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό του. Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Είναι μια κίνηση απολυταρχική».

Πυροσβέστες έτοιμοι για υποβολή προσφυγών 

Την ίδια ώρα η διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 400 μελών στις 8 ΕΜΑΚ έχει προκαλέσει αναστάτωση στα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος. Μάλιστα, πυροσβέστες προσανατολίζονται να αντιδράσουν δια της δικαστικής οδού, με την υποβολή προσφυγών, στην περίπτωση που η διαταγή επεκταθεί ευρύτερα στο Πυροσβεστικό Σώμα.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  πυροσβέστες στο Βόρειο Αιγαίο, φέρονται προβληματισμένοι για τον εμβολιασμό Μάλιστα, τουλάχιστον 20 από τους συνολικά 200 πυροσβέστες που υπηρετούν στη Λέσβο φέρονται ότι δεν επιθυμούν να εμβολιασμού και συναντώνται την Πέμπτη  με δικηγόρο του νησιού προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr,  ο  πρόεδρος της  Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος επιβεβαιώνει πως «συνάδελφοι οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντιδράσουν σε περίπτωση που εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή με αυτήν που εκδόθηκε για την ΕΜΑΚ και θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών».

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει στην πράξη η διαταγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ και όπως αρχικά είχε διαρρεύσει αντίστοιχο σχέδιο για τα γυμναστήρια (με άνοιγμα μόνο σε εμβολιασμένους), στην πορεία ακυρώθηκε.

«Δεν μπορείς να αποσπάσεις έναν πυροσβέστη γενικών καθηκόντων και να τον μετακινήσεις στην ΕΜΑΚ και να απομακρύνεις τον άνθρωπο από την ΕΜΑΚ ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένα πράγματα. Εννοώ ότι είναι ένα ειδικό Σώμα και για να δουλέψει χρειάζονται και άνθρωποι με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι είναι ελάχιστοι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι θα είναι υποβάθμιση για την ΕΜΑΚ εάν γίνει αλλαγή του προσωπικού, έτσι αυθαίρετα και τόσο γρήγορα», τονίζει. 

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος  και η Βάσω Χαρέλα μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων ΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτηρίζουν ατυχή τη διατύπωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η διαταγή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εντός του Σώματος παραδέχεται ο κ. Σταθόπουλος προσθέτοντας, ωστόσο, ότι σε πρακτικό επίπεδο αυτή αποτελεί για το Σώμα θέσφατο.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΜΑΚ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά αν είναι 5 στους 400 είναι ασήμαντη, αμελητέα ποσότητα. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Για να βγουν στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση σε άλλη χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Αλλιώς δεν μπορούν προσφέρουν βοήθεια. Φανταστείτε να μας ζητήσει βοήθεια π.χ. η Τουρκία και μεις να μην μπορούμε να πάμε γιατί δεν εμβολιαστήκαμε. Τότε τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν αρνηθήκαμε να εμβολιαστούμε. Και οι συνάδελφοι απόρησαν με τη διαταγή. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να βγει αυτή την διαταγή. Αν η ηγεσία διαπίστωνε κάτι, τότε να το συζητήσουμε αλλά τώρα δημιουργήθηκε ένα θέμα μεγάλο χωρίς να υπάρχει θέμα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις