Logo

Eurovision 2021: Η Ιταλία η μεγάλη νικήτρια [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι Måneskin και το ροκ τραγούδι "Zitti E Buoni" από την Ιταλία είναι οι μεγάλοι νικητές του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που τερμάτισαν πρώτοι με 524 βαθμούς αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τη Γαλλία με 499 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην βαθμολιογία των επιτροπών η Ελβετία τερμάτισε πρώτη με την Γαλλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, όμως με το televoting έγινε η ανατροπή και έτσι η Ιταλία πήρε την πρωτιά.

Τρίτη η Ελβετία με 432 βαθμούς, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν η Ισλανδία με 378 βαθμούς και η Ουκρανία με 364. Όσο για το απόλυτο μέχρι πρότινος φαβορί τη Μάλτα τερμάτισε μόλις στην 7η θέση με 255 βαθμούς πίσω από τη Φινλανδία που συγκέντρωσε 301 βαθμούς στην 6η θέση.

Η Ελλάδα με την Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι "Last Dance"  συγκέντρωσε 170 ψήφους και κατέλαβε την 10 θέση, ενώ η Κύπρος με το τραγούδι "El diablo" που ερμήνευσε η Έλενα Τσαγκρινού συγκέντρωσε 94 ψήφους και κατατάχθηκε στην 16η θέση σε σύνολο 26 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού.

Οι χώρες που ψήφισαν την Ελλάδα

Από τις επιτροπές: 91 βαθμοί

Αναλυτικά: 12: Κύπρος, Γαλλία 10: Αζερμπαϊτζάν 8: Σαν Μαρίνο, Βουλγαρία, Μολδαβία 7: Ρωσία 6: Αλβανία, Μάλτα 4: Ισλανδία 3: Σλοβενία, Σερβία 2: Φινλανδία 1: Ισπανία, Νορβηγία

Από το τηλεοπτικό κοινό: 79 βαθμοί

Αναλυτικά: 12: Κύπρος, Γεωργία 10: Ολλανδία 8: Τσεχία, Σλοβενία, Αλβανία 7: Σαν Μαρίνο, Μολδαβία 3: Σερβία 2: Βουλγαρία, Πορτογαλία

Πώς ψήφισε η ελληνική επιτροπή

1: Ουκρανία 2: Ρωσία 3: Βέλγιο 4: Ιταλία 5: Γαλλία 6: Μάλτα 7: Σαν Μαρίνο 8: Βουλγαρία 10: Μολδαβία 12: Κύπρος

Πως ψήφισε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό

1: Ρωσία 2: Αζερμπαϊτζάν 3: Μάλτα 4: Ελβετία 5: Ουκρανία 6: Φινλανδία 7: Αλβανία 8: Γαλλία 10: Ιταλία 12: Κύπρος

Ανάμεσα στο διαγωνιστικό κομμάτι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι διοργανωτές παρουσίασαν μία θεαματική δράση, ένα πάρτι σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και η Έλενα Παπαρίζου που ερμήνευσε για άλλη μια φορά το" Number One" 16 χρόνια μετά τη νίκη της και κατάφερε να μας συγκινήσει και να μας ξεσηκώσει.

Στον σχολιασμό ήταν και σήμερα η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, άψογοι όπως πάντα, ενώ ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου ήταν εκείνος που ανακοίνωσε το 12αρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο.

 

Η τελική κατάταξη

Η βαθμολογία των επιτροπών

Η ανακοίνωση του νικητή

Η εμφάνιση της Ιταλίας

Η εμφάνιση της Γαλλίας

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Η εμφάνιση της Κύπρου

Η εμφάνιση της Ελβετίας

Η εμφάνιση των νικητών προηγούμενων χρόνων και της Έλενας Παπαρίζου


Τελευταίες Ειδήσεις