Logo

Θέατρο «Εμπρός»: Ανακατάληψη του ιστορικού κτηρίου – Με τραγούδια έσπασαν τους τσιμεντόλιθους [βίντεο+φωτο]



 
 

Με συνθήματα και τραγούδια ,μεταξύ των οποίων και το «Kalashnikov» του Γκόραν Μπρέγκοβιτς που ακούστηκε από χάλκινα και κρουστά, εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν έξω από το θέατρο «Εμπρός» έσπασαν τους τσιμεντόλιθους και αρκετοί από αυτούς ξαναμπήκαν στο  ιστορικό κτήριο στου Ψυρρή. 

Ο χώρος  που από το 2011 λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο, παρέχοντας στέγη σε καλλιτεχνικές ομάδες, ηθοποιούς και μουσικούς, αλλά και στεγάζοντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, συζητήσεων και παρουσιάσεων βιβλίων, είχε εκκενωθεί το πρωί της Τετάρτης κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης και οι είσοδοι του θεάτρου σφραγίστηκαν με τσιμεντόλιθους.

Η εκκένωση προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο.\

Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες  πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής. Το Σάββατο, λίγο πριν την ανακατάληψη του κτηρίου έλαβαν χώρα στου Ψυρρή έξω από το θέατρο  καλλιτεχνικά δρώμενα.

 Στο αποκορύφωμα της συγκέντρωσης, κάποια άτομα δημιούργησαν άνοιγμα στους τσιμεντόλιθους προς το εσωτερικό του θεάτρου.

Για τα επόμενα 24ωρα προγραμματίζεται πλήθος δράσεων, για να αποφευχθεί εκ νέου εκκένωση του θεάτρου. 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο Facebook  αναρτήθηκε κάλεσμα για την Κυριακή με το οποίο καλεί τις φίλες και τους φίλους να συνεχίσουν την υπεράσπισή του. 

Την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα η ορχήστρα του Support Art Workets  με 150 καλλιτένες παίζουν κλασική μουσική στο «Εμπρός»

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις