Logo

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μακρακώμης - Απείλησε σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη δυτική Φθιώτιδα.

Μάλιστα, η φωτιά απείλησε ακόμη και κατοικίες στο χωριό Βίτολη του δήμου Μακρακώμης.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, πήρε φωτιά χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του, με αποτέλεσμα από τη  διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτολη να σκορπάει φλόγες που γρήγορα μεταδόθηκαν σε ελιές και δασική έκταση.

Στην περιοχή επενέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα του δήμου Μακρακώμης, ενώ  η αστυνομία σταμάτησε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στο ύψος του χωριού Βίτολη. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο  σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να ελέγξουν τα  διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς λίγο μετά τη Μακρακώμη, στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου στη Φθιώτιδα.

Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτολη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η  φωτιά αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη σε πάρα πολλά σημεία χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, έχουν καεί δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ που είναι κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας- Καρπενησίου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις