Logo

''Φρονηματική'' η προφυλάκιση της Μέγερ



 
 

meyer_10-2-2011Η γερμανική εφημερίδα Bild είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης, κατά του οποίου, στρέφεται με αγωγή η οικογένεια της Φέι - Μαρί Μέγερ .

Συγκεκριμένα, διεκδικεί αποζημίωση για την αναπαραγωγή των διαρροών της Ασφάλειας, περί δήθεν τρομοκρατικού παρελθόντος, καθώς εμφάνιζαν τον πατέρα και τη μητέρα της νεαρής ως μέλη της RAF.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν, σήμερα Πέμπτη, οι δικηγόροι Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, συνήγοροι υπεράσπισης της 27χρονης κατηγορουμένης, η οποία προφυλακίσθηκε χθες μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που ήρε τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως υπέρ της δεύτερης.

«Δεν κάνουμε τη συνέντευξη Τύπου για να πούμε ότι η εντολέας μας είναι αθώα. Εδώ το διακύβευμα είναι τεράστιο και κτυπά την πόρτα του καθενός», είπαν οι δύο δικηγόροι, καταγγέλλοντας ότι η 27χρονη στην πραγματικότητα προφυλακίστηκε  για τα φρονήματά της και όχι με βάση στοιχεία για τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά.

Οι υπερασπιστές της Φέι – Μαρί Μέγερ, ειδικότερα, επισήμαναν ότι η γερμανική πρεσβεία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την υπόθεση και πρόσθεσαν:

«Η δικογραφία είναι κενή περιεχομένου. Το βούλευμα σε βάρος της είναι ένα μνημείο έλλειψης αιτιολογίας. Πέραν πάσης αμφιβολίας έχει καταργηθεί κάθε όριο νομιμότητας στη περίπτωση της Μέγερ. Δεν προκύπτει ότι έχει σχέση με τα σπίτια (γιάφκες) σε Ταύρο και Βύρωνα. Η ιστορία με το γενεαλογικό δέντρο της Ραφ ήταν δομικό και απαραίτητο συστατικό για να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον της

Μάλιστα, υποστήριξαν ότι το μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο για τη νεαρή κοπέλα ήταν ότι πήγε για καφέ με έναν από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους της σε πολυσύχναστο σημείο στο Θησείο καθώς και ότι είχε στην κατοχή της δημοσιευμένα στο διαδίκτυο κείμενα κρατουμένων.

Ο δικηγόρος Χάρης Λάδης, επιπλέον, κατάγγειλε ότι η κατηγορούμενη δέχθηκε «φρονηματικού» χαρακτήρα ερωτήσεις από την εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε όσα συνέβησαν στην ανάκριση λέγοντας : «Την ρώτησε η εισαγγελέας γιατί διάβασε αυτά τα κείμενα και της απάντησα ‘μα οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα διαβάσει κυρία εισαγγελέα γιατί είναι δημοσιευμένα’ και μου απάντησε ‘εγώ κ. συνήγορε δεν έχω στο σπίτι μου κείμενα τρομοκρατών’. Όταν δε η κατηγορουμένη τους χαρακτήρισε ‘πολιτικούς κρατούμενους’ η απάντηση της κ. εισαγγελέως ήταν ‘δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι, είναι τρομοκράτες’. Δηλαδή το επιβαρυντικό στοιχείο είναι η άποψή της και τίποτα άλλο

Καταλήγοντας, οι δύο δικηγόροι τόνισαν ότι η εντολέας τους, που πέραν των άλλων απολύθηκε από το φροντιστήριο στο οποίο δούλευε, «έπεσε θύμα τρομοκρατικού σεναρίου λόγω του δήθεν τρομοκρατικού παρελθόντος της οικογένειάς της.»

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που οι δικηγόροι έδιναν τη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προαναγγέλλοντας πως θα ζητήσουν άμεσα την αποφυλάκιση της 27χρονης, λίγα μέτρα πιο πάνω νεαροί πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στη Φέι - Μαρί Μέγερ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις