Logo

Αυτός που χαστούκισε τον Μακρόν [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο άνθρωπος που έδωσε το χαστούκι στον Μακρόν, "Damien T." 28 ετών, φώναξε "Montjoie! Saint Denis! Κάτω η Μακρονία!" καθώς διέπραττε την επίθεσή του. Σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυά του, υπάρχει μια σοβαρή κλίση του προς την ακροδεξιά. Ο νεαρός λέει ότι ασχολείται με "ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες" και έχει πάθος για τη σύγχρονη και μεσαιωνική Ιαπωνία.

Είναι υπό κράτηση μαζί με τον φερόμενο ως συνεργό του, "Arthur C.", για "βία κατά προσώπου δημόσιας εξουσίας". Θεωρητικά, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Οι δύο είναι από το Saint-Vallier, μια πόλη κοντά στο Tain-l'Hermitage, εκεί όπου έγινε το σκηνικό και "άγνωστοι στο νόμο", σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Valence.

Η Figaro αναφέρει επίσης ότι ο Damien T. και η σύντροφός του θα συμμετείχαν λίγες ώρες πριν από τον χαστούκι σε μια ετερόκλητη συγκέντρωση ακροαριστερών ακτιβιστών, αγροτών και κίτρινων γιλέκων. Η εκπομπή Quotidien είχε επίσης προσπαθήσει να τους πάρει συνέντευξη πριν από το περιστατικό.

Η είδηση του περιστατικού έφτασε στο Παρίσι μέσω Telegram, ενός δικτύου μηνυμάτων που έχει στηθείγια να παρακολουθεί ζωντανά το προεδρικό ταξίδι στη Γαλλία, και το οποίο περιλαμβάνει όλους όσους συνοδεύουν τον αρχηγό του κράτους, από τους αξιωματικούς ασφαλείας έως τους επικεφαλής του Τύπου, μέσω των θεματικών συμβούλων.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, το πρώτο βίντεο της επίθεσης δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Ο επικεφαλής του κράτους δεν άφησε στις ομάδες του άλλη επιλογή, καθώς επέστρεψε αμέσως στο πλήθος.

"Έχουμε μια μεμονωμένη πράξη από κάποιον του οποίου το υπόβαθρο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υποδηλώνει μια αντίληψη για τη Δημοκρατία και τη συμβίωση αρκετά ιδιαίτερη..." σημείωσε σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας που μίλησε στοPOLITICOΓαλλίας, πριν καταλήξει, σαν καθησυχασμένος: "Άρα το θέμα δεν είναι αυτός [ο Εμανουέλ Μακρόν], είναι η Δημοκρατία. "

Στενός φίλος του προέδρου τόνισε επίσης χθες το βράδυ ότι η επίθεση έγινε "παραδόξως" την ημέρα της δημοσίευσης μιας υπερ-ευνοϊκής δημοσκόπησης, του βαρόμετρου IFOP Fiducial για το Paris Match και το Sud Radio*, στην οποία ο Μακρόν "εκτοξεύεται" κατά επτά μονάδες, για να φτάσει το 50% των καλών απόψεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις