Logo

Διευκρινήσεις του Προέδρου του ΝΣΚ μετά την παρέμβαση Βερβεσού για τις καταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων κατά του δημοσίου [έγγραφο]



 
 

Επιτρέπονται αλλά με... επιφυλάξεις οι καταθέσεις σε δίκες των δημοσίων υπαλλήλων ως μάρτυρες κατά του δημοσίου. 

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το έγγραφο που  είχε στείλει το Γραφείο του Νομικού Συμβούλιο του ΝΣΚ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  σχετικά με καταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων σε δίκες κατά του Δημοσίου. 

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Βερβεσού προς τον κ. Χαλικά  με την οποία  επισήμαινε ότι το επίμαχο έγγραφο αποτελεί  εντολή απαγόρευσης προς τους δημοσίους υπαλλήλους η οποία είναι  αντισυνταγματική, έκνομη και υπονομεύουσα το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας. 

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος δημοσιοποίησε την επιστολή του κ. Χαλκιά αναφεροντας σε ανακοίνωσή της τα εξής: 

"Σε απάντηση της από 4.6.2021 επιστολής του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς με την από 8.6.2021 επιστολή του διευκρινίζει, μεταξύ άλλων ότι:

1. Δεν απαγορεύεται η εξέταση των υπαλλήλων του Δημοσίου, ως μαρτύρων ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ΚΔΔ), με την επιφύλαξη των προβλέψεων του Υπαλληλικού Κώδικα για το θέμα αυτό.

2. Το σχετικό έγγραφο του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του ΝΣΚ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εξαιτίας του οποίου δημιουργήθηκε το σχετικό ζήτημα, «….αποτελεί πληροφοριακό έγγραφο προς τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Υπουργείου και όχι εγκύκλιο ή γνωμοδότηση….»" .

Διαβάστε την   επιστολή του κ. Προέδρου του ΝΣΚ

 

Εναλλακτικά διαβάστε την επιστολή του Προέδρου του ΝΣΚ εδώ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις