Logo

Πάτρα: Εντοπίστηκαν 15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας



 
 

Κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί 15 περιστατικά λοίμωξης σε 14 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.  

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και στο Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου. Ήδη ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ οι 14 κρατούμενοι  έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, tempo24.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής και οι 15 δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα. 

Σε καραντίνα στο κελί του ο Νίκος Παλαιοκώστας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των 14 κρατούμενων που διαγνώστηκαν θετικοί είναι και ο Νίκος Παλαιοκώστας.

O 61 ετών βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επειδή, λοιπόν είναι δεδομένα τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους. Η ανησυχία επιτείνεται από το γεγονός ότι παραμένει ακόμη άγνωστο  πως ο κορονοϊός κατάφερε να «τρυπώσει» στο Κ.Κ. Αγίου Στεφάνου.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τις διαδικασίες  ιχνηλάτησης των επαφών σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατούμενων. 

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν κρούσματα στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου. Μάλιστα τότε τα κρούσματα μέσα  σε λίγες μέρες είχαν πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις