Logo

Συμμετοχή της Ολομέλειας Προέδρων στις εκδηλώσεις για την 1η Διεθνή Ημέρα Δίκαιης Δίκης και Βραβείου Ebru Timtik



 
 

Η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συμμετέχει στην εναρκτήρια εκδήλωση που διοργανώνουν το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης( CCBE) και πλήθος κορυφαίων διεθνών και ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων και φορέων στις 14 Ιουνίου 2021- 1η Διεθνή Ημέρα Δίκαιης Δίκης και Βραβείου Ebru Timtik, που θα εστιάσει στην κατάσταση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία .

Σε απάντηση της σοβαρής αποτυχίας του δικαστικού συστήματος στην Τουρκία να προστατεύσει και να σεβαστεί τις αρχές της δίκαιης δίκης οι δικηγόροι Ebru Timtik και Αytac Unsal ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2020 απεργία πείνας. Μετά από πολύμηνη απεργία πείνας η Ebru Timtik εχασε τη ζωή της διαμαρτυρόμενη για τις άδικες συλλήψεις, κρατήσεις και καταδίκες στην Τουρκία.

Η Διεθνής Ημέρα Δίκης και Βραβείου Ebru Timtik καθιερώθηκε όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για όλες τις χώρες παγκοσμίως και στοχεύει στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων δίκαιης δίκης που βρίσκονται σε απειλή και στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Το Βραβείο θα απονέμεται σε ένα άτομο και/η σε κάποιο οργανισμό από τη χώρα εστίαση που δραστηριοποιείται στην προστασία του δικαιώματος δίκαιης δίκης στη συγκεκριμένη χώρα.

Οι φορείς που διοργανώνουν είναι οι εξής: European Association of Lawyers for Democracy and World Human Rights (ELDH), European Bars Federation (FBE), European Democratic Lawyers (EDL-AED), French National Bar Council (CNB), International Association of Democratic Lawyers (IADL), International Association of Lawyers (UIA), International Bar Association’s Human Rights Institute (IBAHRI), Italian National Bar Council (CNF), Law Society of England and Wales, Lawyers for Lawyers (L4L), Ayşe Bingöl Demir και Serife Ceren Uysal.

Η οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης έχει εκδώσει και δημοσιεύσει στα αγγλικά μια δήλωση υποστήριξης (την οποία υπογράφει η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων) η οποία επισυνάπτεται μεταφρασμένη στα ελληνικά. Επισυνάπτεται η ατζέντα της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης.

H εκδήλωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του CCBE  https://www.ccbe.eu/fileadmin/speciality_distribution/public/documents/Human_right_portal/Joint-statement-final-14-June-2021.pdf και στον λογαριασμό του twitter International Fair Trial Day https://twitter.com/FairTrialDay/status/1404337880839884801

H εναρκτήρια εκδήλωση International Fair Trial Day event θα λάβει χώρα 15.00-17.20 CET διαδικτυακά.  Μπορείτε να τη δείτε μέσω Zoom  http://bit.ly/iftdwebinar  και live  στο youtube http://bit.ly/iftdyoutube

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις