Logo

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι, αφού ανετράπη η καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση



 
 

Ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι αποφυλακίστηκε, την Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας ακύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση.

Το δικαστήριο ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση, κρίνοντας ότι ο εισαγγελέας που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια ήταν δεσμευμένος απ' τη συμφωνία του προκατόχου του με τον Κόσμπι, να μην του ασκήσει δίωξη.

Ο 83χρονος ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από 3 έως 10 έτη επειδή το 2004 φέρόταν να νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του.

Ο πρώην σταρ του “Cosby Show”, της σειράς που τον έκανε ευρέως γνωστό, συνελήφθη το 2015, όταν ένας νέος εισαγγελέας αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να του ασκήσει δίωξη, λίγες ημέρες προτού να παραγραφεί το αδίκημα.

Ο δικαστής David Wecht, απευθυνόμενος σε ένα διχασμένο δικαστήριο, είπε ότι ο Κόσμπι είχε βασιστεί στην απόφαση του περιφερειακού εισαγγελέα να μην του απαγγείλει κατηγορίες όταν ο κωμικός έδωσε τη δυνητικά ενοχοποιητική κατάθεσή του στην υπόθεση της Κόνσταρντ.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε τη σύλληψη του Κόσμπι «προσβολή της θεμελιώδους δικαιοσύνης, ιδίως όταν καταλήγει σε ποινική δίωξη που ξεχάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία».

«Οι καταδίκες και οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Μπιλ Κόσμπι ακυρώνονται και πρέπει να αφεθεί ελεύθερος», γράφουν οι δικαστές στην απόφασή τους, έκτασης 79 σελίδων.

Μετά την αποφυλάκισή του απ' τις φυλακές στην κομητεία Μοντγκόμερι, η δικηγόρος του, Jennifer Bonjean, δήλωσε ότι ο Κόσμπι «δεν έπρεπει να είχε διωχθεί ποτέ γι' αυτές τις κατηγορίες».

Ο άλλοτε γνωστός ως “America’s Dad” ήταν ο πρώτος celebrity που δικάστηκε και καταδικάστηκε στην εποχή του  #MeToo.

Δεκάδες γυναίκες τον κατηγόρησαν δημόσια για σεξουαλική επίθεση, αν και δικάστηκε μόνο για την επίθεση σε βάρος της Κόνσταρντ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις