Logo

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού [βίντεο+φωτο]



 
 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινότητα Αραπακάς στην επαρχία Λεμεσού θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρη την Κύπρο. 

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται σήμερα Κυριακή  με τις αρχές να έχουν θέσει υπό κράτηση έναν 67χρονο που φέρεται ως ύποπτος για το ξέσπασμα της πύρινης λαίλαπας. 

Σε ρεπορτάζ του "Ο Φιλελεύθερος"  αναφέρει σχετικά:

Για δεύτερη ημέρα μάχη με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι επίγειες και ενέριες προσπάθειες για περιορισμό της εξάπλωσης της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που έθεσε σε συναγερμό ολόκληρη την Κύπρο. Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές. 

Το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι η κατάσταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην κοινότητα Αρακαπά και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Μέχρι στιγμής η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου σε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υπάρχουν 5 ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, καταλήγει το Τμήμα Δασών.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, για να συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης ενώ από χθες το βράδυ έφτασε το ένα από τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα. 

Εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις εργάτες

Τέσσερα άτομα που αγνοούνται στην περιοχή της Οδού μετά τις χθεσινές πυρκαγιές εντοπίστηκαν νεκροί. Πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε χωράφια. Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής, οι τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να μαίνονται φωτιές στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας. Επιχειρούν 11 πτητικά μέσα από το πρωί. «Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με χθες. Υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε ενεργά μέτωπα», μας ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ανέφερε ότι στην μάχη της κατάσβεσης της τεράστιων διαστάσεων πύρινης λαίλαπας έχουν ριχθεί πέραν των 70 πυροσβεστικών οχημάτων ενώ συνδράμουν και αρκετά καδενοφόρα μηχανήματα.

Τα εναέρια μέσα έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στην μάχη με σύμμαχο τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες αφού όπως ανακοινώθηκε και χθες μετά τις 9 το πρωί θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ενώπιον Δικαστηρίου ο 67χρονος ύποπτος για την πυρκαγιά

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης αναμένεται να οδηγηθεί την Κυριακή στις 9:30 το πρωί ο 67χρονος ύποπτος για την μεγάλα πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Αρακαπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, o 67χρονος αρνείται ανάμιξη. Ανάφερε ότι ήταν στο χωράφι του για εργασίες, όμως ισχυρίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε αφού έφυγε από εκεί.

Το ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησε στη σύλληψη του μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε η οποία έλεγε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καψάλιζε στο χώρο του.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις