Logo

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε Πάρνηθα και Πεντέλη λόγω κεραυνών



 
 

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε τη Δευτέρα  η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική καθώς σε περιοχές του δήμου Αχαρνών και του Διονύσου εκδηλώθηκαν αρκετές εστίες πυρκαγιάς, μετά από κεραυνούς που έπεσαν κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξέσπασαν τουλάχιστον τέσσερις εστίες πυρκαγιάς, ενώ οι κεραυνοί συνεχίζονται, γι' αυτό στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών Αττικής έσπευσαν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες, που έσβησαν τις φωτιές και είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, μετέβησαν στην περιοχή και δύο ελικόπτερα, κυρίως για επιτήρηση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι επίγειες δυνάμεις σε περίπτωση νέων εστιών φωτιάς για να τις σβήνουν πριν πάρουν διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι μια πλαγιά πευκόφυτη, κάτι που ανησύχησε τους επιτελείς του ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή μεταξύ του τελεφερίκ και του καζίνο της Πάρνηθας. 

Επίσης, για την κατάσβεση εστίας φωτιάς στην περιοχή του Διονύσου, πλησίον του Γερμανικού Νεκροταφείου στην Πεντέλη, επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις