Logo

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν οικισμοί -Τραυματίστηκε πυροσβέστης [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε  στη Χίο νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές.

Ήδη έχει εκκενωθεί το χωριό Κατάβαση, μέσα στο οποίο βρισκόταν αρχικά η φωτιά, σύμφωνα με  τον Γιάννη Βουράκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Οι φλόγες είχαν υψωθεί απειλητικές κοντά στις αυλές σπιτιών της Κατάβασης χωρίς, ευτυχώς, να προκληθούν ζημιές. 

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί δόθηκε εντολή για εκκένωση και της Σιδηρούντας, όπου οδήγησαν την φωτιά οι ισχυροί άνεμοι -  έντασης 7 με 8 μποφόρ -  που πνέουν στην περιοχή.  Επίσης, εκκενώθηκε και ο οικισμός Διευχά.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Οι τελευταίες πληροφορίες  αναφέρουν πως η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη και το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα. 

Τοπικά μέσα πιθανολογούν ότι η φωτιά προκλήθηκε από βλάβη στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως η φωτιά ξεκίνησε μέσα στον οικισμό της Κατάβασης. 

Όπως μεταδίδει η Αλήθεια Χίου τέσσερα  πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούν εδώ και λίγη ώρα, στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρεί η  Πυροσβεστική υπηρεσία  με όλες τις δυνάμεις, 62 πυροσβέστες, 4  ομάδες πεζοπόρο και 15 οχήματα, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. 

Όπως έγινε γνωστό, καθ'  οδό βρίσκεται και αεροσκάφος της Πολιτικής Προστσίας με 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης; ΕΜΑΚ. Στην πυρόσβεση συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Παράλληλα, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Beriev Be-200

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις