Logo

Τηλεδίκες: Μέτρα από το Πειθαρχικό σε βάρος δικηγόρων που παραβιάζουν τους Κώδικες



 
 

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. αναφερόμενη στις τηλεδίκες κάνει λόγο για  πρόβλημα που εσχάτως τείνει να λάβει διαστάσεις.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να λάβει άμεσα περαιτέρω μέτρα κατά των δικηγόρων που κάνουν δηλώσεις και εμφανίζονται σε παράθυρα εκπομπών μιλώντας για υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. 

Αναλυτικότερα στην απόφασή της Ολομέλειας αναφέρει τα εξής

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία συνεδρίασε σήμερα 7/7/2021 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Αναλυτή, έχοντας διαπιστώσει ότι το πρόβλημα των “τηλεδικών” από συναδέλφους δυστυχώς εσχάτως τείνει να λάβει διαστάσεις αποφάσισε να λάβει άμεσα περαιτέρω μέτρα σε βάρος των δικηγόρων που παραβιάζουν τον Κώδικα περί Δικηγόρων, τoν Κώδικα Δεοντολογίας και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Καλεί τους συναδέλφους να αποφεύγουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, που εκθέτουν το σώμα και να συμμορφώνονται με τη δεοντολογία του επαγγέλματος και εν γένει με τη νομιμότητα.

Η κατάργηση της δυνατότητας αυτεπάγγελτης δίωξης με το Ν. 4745/2020 δεν θα οδηγήσει στην ατιμωρησία της μικρής αυτής μερίδας συναδέλφων που συστηματικά και παρά τις ρητές απαγορεύσεις επιδεικνύουν πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά και η Πειθαρχική Ολομέλεια των Προέδρων του ΔΣΑ, θα επιλαμβάνεται άμεσα τέτοιων συμπεριφορών για το πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων δικηγόρων στα πλαίσια της αρμοδιότητας του με τη δέουσα κατά νόμο διαδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις