Logo

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων ή αναστολή εργασίας - Ποιους αφορά



 
 

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (μόνιμων και εφέδρων) ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Οι εργαζόμενοι που θα επιμείνουν στην άρνηση εμβολιασμού θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου.: Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός: «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα προσφέρει ελευθερίες σε πολλούς και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες .- Ο εμβολιασμός είναι, τώρα, το “κατά κεφαλήν χρέος” της χώρας»

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής 4 μέτρα:
1. Υποχρεωτικός άμεσος εμβολιασμός των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν, τίθενται σε αναστολή εργασίας από 16 Αυγούστου.
2. Από 1η Σεπτεμβρίου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
3. Λαμβάνεται ειδική πρόνια για τις Ένοπλες Δυνάμεις: μόνιμοι και στρατεύσιμοι έχουν τη δυνατότητα και το κίνητρο να εμβολιαστούν μέσα στις μονάδες τους.
4. Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης θα μπορούν να μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι, με αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ελέγχου πιστοποίησης των εμβολιασμένων που εισέρχονται. 

Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν, αύριο το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ανάπτυξη  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις