Logo

Σάμος: Σε τρία μέτωπα η μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς [βίντεο+φωτο]



 
 

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το πρωί της Παρασκευής ρίχτηκαν στη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που από το μεσημέρι της Πέμπτης  κατακαίει την κεντρική-ανατολική Σάμο.

Η φωτιά από το πρωί της Παρασκευής έχει τρία μέτωπα:  στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και στους Μυτιληνιούς.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι αργά το βράδυ της Πέμπτης μετέβησαν με ελικόπτερο στη Σάμο.

Η Πολιτική Προστασία από το βράδυ της Πεμπτης είχε στείλει προειδοποίηση, μέσω του 112, προς τους  κατοίκους στις περιοχές Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων και Μυτιληνιών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αρχηγός Π.Σ: «Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς»

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης,  μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε: «Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό. Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ. Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Το απόγευμα της Πέμπτης  δύο ξενοδοχεία στην περιοχή του Κοκκαρίου εκκενώθηκαν προληπτικά, με εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω των πυκνών καπνών, που έφθασαν ακόμα και στο Πυθαγόρειο.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις