Logo

''Ιερό'' φαγοπότι στη μονή Εμμαούς



 
 

Emaus_10-2-2011Ποινικές διώξεις για το “ιερό” φαγοπότι, που στήθηκε με επίκεντρο το γυναικείο μοναστήρι Αναστάσεως του Κυρίου Εμμαούς στο Λαγκαδά, ασκήθηκαν την Πέμπτη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα κακουργήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι: απάτη, υπεξαίρεση, και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η μεγάλη κομπίνα αποκαλύφθηκε μετά από έφοδο του ΣΔΟΕ στο μοναστήρι.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δύο μοναχοί-πνευματικοί των καλογραιών- και ένας δικηγόρος από την Αθήνα προσέγγιζαν πιστούς και τους έπειθαν να αγοράσουν οικόπεδα με τραπεζικά δάνεια που θα έπαιρναν στο όνομά τους.

Όπως τους διαβεβαίωναν τα δάνεια θα εξοφλούνταν από το μοναστήρι (!), όμως σύμφωνα με το πόρισμα, στα συμβόλαια που συντάσσονταν, αναγραφόταν για κάθε ακίνητο αξία πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής, με αποτέλεσμα μεγάλα ποσά να καταλήγουν στην τσέπη τους.

Εξάλλου σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, προκειμένου να ξεπλένουν χρήματα, είχαν ιδρύσει μία   offshore εταιρία στη Λιβερία.

Το ύψος της κομπίνας ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις