Logo

Δικηγόροι Ελλάδας και Κύπρου: Καταγγέλλουν την προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων - Προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Όργανα και Διεθνείς Οργανισμούς [έγγραφο+φωτο]



 
 

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (Π∆Σ) και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε τηλεδιάσκεψη που εixαν την Τρίτη τόνισαν τη σημασία προγραμματισμού και υλοποίησης κοινών δράσεων και συνεργειών επί καίριων Θεμάτων με απώτερο στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Ανήμερα της Θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής, αναμενόμενα και αναπόφευκτα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα ανάληψης κοινής και συντονισμένης δράσης της νομικής κοινότητας της Κύπρου και της Ελλάδας με σημείο αναφοράς την παραβατικότητα και τις αξιώσεις της Τουρκίας οι οποίες συνιστούν συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ως πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε η σύνταξη και έκδοση κοινού ψηφίσματος καταδίκης των εντεινόμενων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, µε αφορµή και τις εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγµα του 3,5°/ο της περιοχής της Αµµόχωστου.

Οι πράξεις αυτές είναι αντίθετες µε τα ψηφίσµατα της Γενικής Συνέλευσης και του Συµβουλίου Ασφαλείας του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών για την Κύπρο µε ψηφίσµατα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, µε τις συνθήκες προσχώρησης της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας ατην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Ευρωπαϊκό ∆ίκαιο, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δικαστηρίων της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας και του Ηνωµένου Βασιλείου.

Μεταξύ άλλων, παραβιάζουν θεµελιώδη δικαιώµατα όπως αυτά κατοχυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Σύµβαση Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων του Συµβουλίου της Ευρώπης και τον Χάρτη θεµελιωδών Δικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών.

Διαβάστε το κοινό ανακοινωθέν - ψήφισμα του Παγκύπριου ∆ικηγορικού Συλλόγου (Π∆Σ) και της Ολοµέλειας των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Εναλλακτικά διβάστε το κοινό ανακοινωθέν- ψήφισμα εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις