Logo

Κορινθία: Μεγάλη φωτιά στο Καλέντζι [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται την Παρασκευή σε αγροτική έκταση στο Καλέντζι Κορινθίας, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ή διάσπαρτες αγροικίες. 

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, λόγω της έκτασης του πύρινου μετώπου.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 59 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων στην παρούσα φάση είναι να μην "ξεφύγει" η φωτιά από την χαράδρα.

Μία σύλληψη

Για την πυρκαγιά συνελήφθη την Παρασκευή, με την αυτόφωρη διαδικασία, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Y. Κορίνθου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλέντζι Κορινθίας.

Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η φωτιά κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες, ελιές και πεύκα, ενώ με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει κατεύθυνση προς Αρχαίες Κλεωνές.

<

<

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις