Logo

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ντοκουμέντο από την ανάσυρση του πτώματος της Γαρυφαλλιάς από το Λιμενικό [βίντεο]



 
 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα  βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η  ανάσυρση της σορού της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, Δημήτρη Βέργο στη Φολέγανδρο.

Ένας Αμερικανός που έκανε διακοπές στο νησί  είδε πρώτος το αυτοκίνητο με αλάρμ στην πλαγιά και κάτω από τον γκρεμό να επιπλέει στη θάλασσα το σώμα της άτυχης 26χρονης.

Ένας άνδρας από την Αλβανία και άλλοι λουόμενοι κολύμπησαν και  έβγαλαν το σώμα της στην άλλη πλευρά της παραλίας σε κάτι βράχους.

Την ίδια στιγμή έφθασε στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος και το Λιμενικό, τα στελέχη του οποίου συνδράμουν στην ανάσυρση του σώματος της Γαρυφαλλιάς. 

Ο αγροτικός γιατρός του νησιού, που, επίσης, έφθασε άμεσα στο σημείο,  ανέφερε πως το σώμα της κοπέλας ήταν ακόμη ζεστό και εκτίμησε ότι η Γαρυφαλλιά θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε γίνεικαρδιοαναπνευστική ανάνηψη 10-15 λεπτά νωρίτερα.

Ήταν ένα κρίσιμο διάστημα για τη ζωή της νεαρής γυναίκας και αν ο 30χρονος την είχε βγάλει έγκαιρα από το νερό, όταν κατέβηκε τα βράχια και πήγε κοντά της, είναι πιθανό ι η Γαρυφαλλιά να ζούσε. Ωστόσο φαίνεται πως ο Δημήτρης Βέργος  προτίμησε να κολυμπήσει έως την παραλία και να τραπεί σε φυγή.

Ανάλογη ήταν και η εκτίμηση του ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, ο οποίος  είπε πως αν βουτούσε ο ίδιος ο καθ'  ομολογία δράστης να τη βγάλει στην επιφάνεια ή  αν ζητούσε βοήθεια, ή αν κάποιος τη βοηθούσε, η Γαρυφαλλιά θα έβγαινε ζωντανή.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να επαναφέρουν στη ζωή την 26χρονη, τοποθέτησαν ειδικό σωσίβιο στο  σώμα της, βούτηξαν στη θάλασσα, το μετέφεραν στο  ιδιωτικό σκάφος και από εκεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις