Logo

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο [βίντεο]



 
 

Ένας 15χρονος έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης από μία παρέα επτά ατόμων στον Εύοσμο και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο “Γ. Γεννηματάς” στην Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του μίλησε στο Κοινωνία Ώρα MEGA και περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε βλέποντας το παιδί της σε κακή κατάσταση.

Όπως είπε ο 15χρεονος γιος της έχει  απώλεια συνειδήσεως και όσα έχουν γίνει γνωστά είναι από τις περιγραφές του φίλου του.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι  δύο φίλοι είχαν πάει στην πλατεία του Ευόσμου, όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες και κόσμος. Εκεί είδαν μία παρέα 7 ατόμων απέναντι, οι οποίοι τους κοίταζαν περίεργα. Στη συνέχεια ένας από αυτούς πήγε παραπλανητιά και τους είπε ότι ήθελε να τους μιλήσει. Τα παιδιά τον ακολούθησαν σε ένα στενό λίγο πιο κάτω, όπου τα υπόλοιπα μέλη της παρέας τους κύκλωσαν και άρχισαν να τους επιτίθενται, με πρόσχημα ότι τους έβγαζαν φωτογραφίες.

“Συνέχιζαν να χτυπούν το παιδί μου ακόμα και όταν ήταν ημιλιπόθυμο”

Ο φίλος του 15χρονου δέχτηκε χαστούκια στο πρόσωπο και η παρέα του πήρε το κινητό, όπου διαπίστωσαν ότι δεν τους είχαν τραβήξει φωτογραφίες. Στη συνέχεια ξέσπασαν όλη τους την οργή πάνω στον 15χρονο, τον οποίον χτύπησαν ανελέητα και βάναυσα.

«Κλώτσησαν το παιδί μου στο πρόσωπο και έπεσε λιπόθυμο, και συνέχιζαν να το χτυπούν», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, η ηλικία των δραστών κυμαίνεται από 17 έως 20 ετών. Ο 15χρονος έφτασε στο σπίτι του υποβασταζόμενος από τον φίλο του, με τη μητέρα του να καλεί την αστυνομία.

Όπως λέει η Νατάσα Κουκουγιάννη, όλα συνέβησαν περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο γιος της βρισκόταν με έναν φίλο του στην πλατεία Ευόσμου. «Ήταν με ένα άλλο παιδί και βγήκαν μια βόλτα. Την ώρα που καθόντουσαν δίπλα στην εκκλησία, μια παρέα επτά ατόμων τους προσέγγισε θεωρώντας ότι το παιδί τους έβγαλε φωτογραφία. Του είπαν “έλα λίγο πιο πέρα να μιλήσουμε” στο πλάι του δημαρχείου και αυτά δυστυχώς πήγαν. Εκεί τους επιτέθηκαν. Είδαν στο κινητό του ότι δεν υπήρχε φωτογραφία και αφού το διαπίστωσαν αυτό, του το πήραν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν».

«Στον φίλο του έδωσαν μια σφαλιάρα και δεν του έκαναν κάτι άλλο. Ίσως τον απείλησαν, ίσως πάγωσε και ενδεχομένως από το σοκ δεν κάλεσε εκείνη την ώρα την αστυνομία» εξηγεί η κα. Κουκουγιάννη, λέγοντας πως από ότι πληροφορήθηκε, πρόκειται για μια ομάδα επτά ατόμων με ηλικίες πιθανότατα από 16 έως 18, ενώ όπως της είπαν το ένα άτομο κατοικεί στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Αμοιβή για όσους δώσουν πληροφορίες

«Δεν ήταν αργά. Ούτε είναι προκλητικός ο γιος μου. Είναι ένα πολύ ήσυχο παιδί, ιδιαίτερα ευγενικό που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τους ήξερε καν. Κρατούσε απλά το κινητό του στα χέρια» λέει η κα. Κουκουγιάννη.

‘Όπως ανέφερε η μητέρα του παιδιού και σε ανάρτηση της στο facebook, στην οποία δημοσίευσε και τη σχετική φωτογραφία, δίνει αμοιβή σε όποιον είδε ή γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν.

«Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει. Ο γιος μου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να θυμηθεί κάτι. Τον βοήθησαν δύο κοπέλες που ήταν μάλλον Ρομά και του έριξαν νερό και εκείνες ίσως αναγνώρισαν άτομα από την παρέα. Να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε. Το παιδί μου ζει από θαύμα, δόξα το θεό, αλλά εγώ τρέμω ολόκληρη και πως θα το αφήσω ξανά να κυκλοφορήσει μόνο του, όταν κυκλοφορούν τέτοια άτομα έξω;» δηλώνει.

Σύμφωνα με την κα. Κουκουγιάννη, η αστυνομία ενημερώθηκε πήγε στο σπίτι όταν το παιδί γύρισε χτυπημένο, αλλά ακόμη δεν έχει δώσει κατάθεση, λόγω της κατάστασης του.

Μάστιγα η βία μεταξύ νέων παιδιών

«Έχει αυξηθεί η βία σε παιδιά και εφήβους. Η βία και η επιθετικότητα μαθαίνεται. Η βία εκτρέφει τη βία. Εάν στο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει βία και επιθετική συμπεριφορά, αλλά όταν και οι γονείς των παιδιών δεν παρακολουθούν την ζωή των παιδιών τους, και υπάρχει βία μεταξύ των γονιών, αυτό διογκώνεται. Όταν οι νέοι έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον βίας, εντάσσονται και στην κοινωνική τους ζωής σε περιβάλλον βίας, σε συμμορίες», είπε η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά.

«Η οικογένεια θα πρέπει να μιλήσει με κάποιο ειδικό. Εάν εμφανίσει φοβίες, εφιάλτες, απόσυρση, θα πρέπει η οικογένεια να είναι κοντά του αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις