Logo

Βουλή: Ποιοι κληρώθηκαν ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Νίκο Παππά – Αναπληρωτής εισαγγελέας ο Β. Πλιώτας [φωτο]



 
 

Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η κλήρωση που ανέειξε τα  μέλη του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου για τη διερεύνηση της υπόθεσης του  Νίκου Παππά σχετικά με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα που αφορά το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες. 

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη αλλά και τον εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η διαδικασία της κλήρωσης -  Τα ονόματα 

Τα ονόματα των δικαστικών του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ τοποθετήθηκαν σε σφαιρίδια, τα οποία με τη σειρά τους μπήκαν στη διάφανη κληρωτίδα.

Συνολικά αναγνώστηκαν 113 ονόματα δικαστικών και διεξήχθησαν τρεις κληρώσεις που αφορούσαν τα μέλη του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Διά χειρός του αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Βίτσα, τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι Αρεοπαγίτες Ευδοξία Κιουπτσίδου Στρατουλάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη και Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ αναπληρωματικά κληρώθηκαν οι Όλγα Σιετάκη Μπονάτου και Άννα Φωτοπούλου Ιωάννου.

Από το ΣτΕ τακτικά μέλη του Συμβουλίου θα είναι οι Νικόλαος Καρβέλης και Κωνσταντίνα Φιλοπούλου και αναπληρωματικό η Αναστασία Μαρία Παπαδημητρίου.

Εισαγγελέας  που θα προτείνει στο Δικαστικό Συυμβούλιο  θα είναι η Ελένη Μετσοβίτου και αναπληρωματικός ο νυν εισαγελέας  του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, ο προεδρος της  Βουλής θα αποστείλει άμεσα όλα τα ονόματα των δικαστικών που κληρώθηκαν, όπως επίσης τη δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του ερευνώμενου πρώην υπουργού στον πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση παύει να απασχολεί τη Βουλή και αφορά αποκλειστικά την Τακτική Δικαιοσύνη. Η διαδικασία εκτυλίσσεται στον Άρειο Πάγο και επόμενο βήμα θα είναι ο ορισμός ανακριτή εντός πέντε ημερών.

Μετά το πέρας της ανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα προτείνει στο Συμβούλιο την παραπομπή ή μη του Ν. Παππά.Τον τλεικό λόγο σε αυτή την φάση θα τον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο με βούλαυμά του θα αποφανθεί περί της παραπομπής ή μη σε δίκη του Νίκου Παππά. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί  ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής  «ξήλωσε» την κατηγορία της δωροληψίας κατά του Ν. Παππά. και για να μην χαρακτηριστεί απόλυτο φιάσκο όλη η έρευνα επέμεινε στο πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις