Logo

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής: Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη - Κάηκαν σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Τρίτη σε  δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, κοντά σε κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά στον οικισμό Γαλήνη ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

Η πυρκαγιά kκατά την εκδήλωσή της έκαιγε πολύ κοντά  στο νεκροταφείο της Ροδόπολης, στη συνέχεια επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων στη Ροδόπολο και στο ιόνυσο.

Ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για 20  καμμένα σπίτια, ζημιές σε Ροδόπολη και Διόνυσο, ενώ τόνισε ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Ήδη δόθηκε εντολή για εκκένωση προληπτικά του οικισμού Γαλήνη. ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά γλύφει τις αυλές των σπιτιών.

Οι ίιδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο και  κατευθύνεται προς Ροδόπολη και  Διόνυσο.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι φλόγες "γλείφουν" σπίτια και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη"», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια

Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Στην ενεργοποίηση της γραμμής 112 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στέλνοντας SMS με επείγουσα ειδοποίηση για τη φωτιά.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο SMS.

Φωτιά και στο Βύρωνα

Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και στην περιοχή μεταξύ Βύρωνα και Καισαριανής. Πρόκειται για δασική πυρκαγιά και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις