Logo

Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Αιγιάλεια – Στους 16 οι τραυματίες, 20 καμένα σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στη Ζήρια Αχαΐας εξακολουθεί να μαίνεται και σήμερα Κυριακή, αν και η εικόνα που παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι  πολύ καλύτερη,

Η φωτιά στο καταστροφικό της πέρασμα άφησε  τραυματίες, καμμένα,σπίτια και δασικές εκτάσεις, καθώς και κατεστραμμένους επαγγελματικούς χώρους.

Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν και σήμερα Κυριακή πολύ  ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως λένε οι πληροφορίες, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες και σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το ertnews.gr, επικαλούμενο τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πάτρας,  υπάρχει ενεργό μέτωπο πάνω από  το Λαμπίρι, μακριά από τον οικισμό, προς την περιοχή της Παναγοπούλας στο ύψος της κορυφογραμμής, και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια της κατάσβεσης.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι, η πλειοψηφία με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους. 

Λιμενικός μεταξύ των τραυματιών 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί περίπου 20 σπίτια σε Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, πολλές καλλιέργειες, και τεράστια δασική έκταση, ενώ χθες απεγκλωβίστηκαν εκατοντάδες άτομα και εκκενώθηκαν οικισμοί, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

Η  φωτιά διέσχισε κυριολεκτικά τον οικισμό της Ανω Ζήριας, όπου η κατάσταση ακόμα και σήμερα είναι αποπνικτική και επιτρεπεται εκεί μόνο η παρουσία της Πυροσβεστικής προκειμένου να επεμβαίνουν όπου αντιλαμβάνονται μικροεστίες.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη, δήλωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο ΑΠΕ, και ανέφερε ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Λόγγου. Πρόσθεσε ότι για τους κατοίκους των άλλων δύο κοινοτήτων που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, ο δήμος έχει φροντίσει για την ασφαλή φιλοξενία τους.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική τα αυτοκίνητα απεγκλωβίζονται σταδιακά.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αχαΐα: Στο πρώτο φως της ... καταστροφής...

φωτογραφία Ελευθερία Φριλιγκου

φωτογραφία Ελευθερία Φριλιγκου

φωτογραφία Ελευθερία Φριλιγκου

φωτογραφία Ελευθερία Φριλιγκου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις