Logo

Φωτιά στην Άνω Βαρυμπόμπη - Εκκενώθηκαν Αδάμες Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό [βίντεο+φωτό]



 
 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη σε  δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο των δυνάμεων που επιχειρούσαν παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν ήταν ιδιαιτέρως ισχυροί.

Μπήκε στον αστικό ιστό σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες και τότε άρχισαν να ακούγονται δεκάδες εκρήξεις, τις οποίες ακολουθούσε μαύρος καπνός, που δείχνει ότι άρχισαν να καίγονται βιομηχανικά υλικά ή παράγωγα πετρελαίου, όπως το πλαστικό.

Επίσης έχουν καεί οικίες στος Αδάμες και στη Βαρυμπόμπη.

Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν οι Αδάμες, οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία της εθνικής οδού Αθηνών στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 350 πυροσβέστες δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και συνολικά 35 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη,

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου

Την ίδια ώρα, εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

Μήνυμα από το 112

Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Εστάλη sms στις 14:25 σε όσους βρίσκονται σε Βαρυμπόμπη ή Κρυονέρι ζητώντας να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις