Logo

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Ρόδο και Θεσπρωτία [βίντεο+φωτο]



 
 

Φωτιές εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς, στη Ρόδο, ενώ έχουμε και μία... εισαγώμενη πυρκαγιά καθώς εισήλθε σε ελληνικό έδαφος το πύρινο μέτωπο που καίει από την Τρίτη στην Αλβανία.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 15:00 της Τετάρτης ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τορώνη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 46 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά καίει κοντά στον ορεινό όγκο της Τορώνης, πάνω από την Τριστινίκα, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στο Voria.gr είπε ότι  η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, ενώ έχει γίνει έκκληση να σπεύσουν εναέρια μέσα. 

Κιλκίς

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στην περιοχή της  Νέας Σάντας 

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς  επιχειρούν 35 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με το Γραφείο Ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 12:35 δεν απειλεί, μέχρι αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή.

Ρόδος

Φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις παρυφές της πόλης της Ρόδου βρίσκεται σε εξίλιξη.

Η πυρκαγιά, ειδικότερα, εκδηλώθηκε  κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της.

Όπως μεταδίδουν το rodiaki.gr και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει απογειωθεί και πυροσβεστικό ελικόπτερη για να συνδράμει στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην  περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι η Ρόδος έχει χαρακτηριστεί και σήμερα ως περιοχή υψηλού κινδύνου για νέα πυρκαγιά.

Θεσπρωτία

Την ίδια ώρα φωτιά που καίει από την Τρίτη στα ελληνοαλβανικά σύνορα εισήλθε σε ελληνικό έδαφος. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά εισήλθε στην περιοχή Λημέρι του Αγίου Νικολάου Φιλιατών, μία περιοχή που είναι  δύσβατη και δασώδης, μακριά από τους οικισμούς. Στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής και 17 πυροσβέστες. 

Ρόδος

Χαλκιδική 

Κιλκίς 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις