Logo

Εύβοια: Έβδομο βράδυ στον εφιάλτη της φωτιάς – Ολονύχτια μάχη στα μέτωπα [βίντεο]



 
 

Μία ακόμα δύσκολη νύχτα  θα ζήσουν οι κάτοκοι της Εύβοιας, οι οποίοι εδώ και τουλάχιστον επτά 24ωρα βιώνουν αγωνιώδεις στιγμές, παλεύοντας με τον εφιάλτη της φωτιάς. 

Οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ήταν πολλές και έθεσαν σε κίνδυνο και άλλα χωριά, όπως η Αβγαριά, η Γαλατσώνα και οι Καματριάδες.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες που είναι συγκεντρωμένοι στα σημεία δίνουν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να σώσουν την περιουσία τους αλλά και τη φύση που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας η πύρινη λαίλαπα έφτασε κοντά στην Ιστιαία. Όλοι περίμεναν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί απλώθηκαν πάνω από την πόλη. Το μέτωπο στο Ασμίνι ήταν περισσότερο επικίνδυνο. Στην Αβγαριά η φωτιά έκαψε το δάσος σε χαράδρα και ήταν δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας έφτιαχναν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα έκοβαν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις