Logo

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα - Έχουν καεί σπίτια, εκκενώσεις οικισμών προς Ανάβυσσο [βίντεο+φωτο]



 
 

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δύσβατο μέρος με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι στη Κερατέα στον Δήμο  Λαυρεωτικής..

Εναέρια και επίγεια μέσα επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή της Κερατέας στο κομμάτι που την ενώνει με την Ανάβυσσο.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, η πυρκαγιά ήδη προκάλεσε ζημιές σε σπίτια τον οικισμό Μαρκάτι του δήμου Λαυρεωτικής, για τον οποίο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης μέσω μηνύματος απο το 112 και εχει προχωρήσει και απειλεί τον οικισμό Αγ. Κωνσταντίνο – Καμάριζα που βρίσκεται στα δύο χιλιόμετρα.

Εκεί έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και επιχειρείται αναχαίτιση με τα εναέρια μέσα.

Τώρα μαίνεται κοντά στον οικισμό Συντερίνα, όπου δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης προς Ανάβυσσο, ενώ οι κάτοικοι μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφεραν ότι υπάρχει εντολή και για το Δημουλάκι.

Τεράστια μάχη δίνεται να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, όπου είναι το δεύτερο μεγάλο μέτωπο. Οι φλόγες προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, έχουν φτάσει στο Πανόραμα Κερατέας.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά είναι στα περίχωρα του Αγ. Κωνσταντίνου και μεταφέρεται πολύ γρήγορα από τις ριπές του αέρα με κατεύθυνση προς το χωριο. Κάλεσε τον κόσμο να μην πηγαίνει στο σημείο γιατί δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής και τους κάτοικους ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται να κατευθύνονται είτε προς Λαύριο, είτε προς Ανάβυσσο. Το μέτωπο είναι σε πολύ μεγάλη ένταση γιατί καίει δάσος. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση, είναι πολύ επικίνδυνα εδώ, το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, είπε.

Η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής Θανάση Μακρυδημήτρη. Ζούμε δραματικές καταστάσεις, είπε στην ΕΡΤ ανακοινώνοντας πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και για Καμάριζα, που είναι πλησίον του Αγίου Κωνσταντίνου, προς Ανάβυσσο.

Στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 πεζοπόρα, υδορφόρες των ΟΤΑ, 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Η φωτιά μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και έχει "σύμμαχο"  τους ισχυρούς ανέμους. 

Ήδη  έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Μαρκκάτη, Αγίου Κωνσταντίνου, Σιντερίνας, Δημουλάκι, Καμάριζα

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μίλησε για εμπρησμό. Όπως είπε στο OPEN η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών και επικαλέστηκε μαρτυρία κατά την οποία τη φωτιά έβαλε κάποιος κινούμενος με αυτοκίνητο. Ο ίδιος, κάνει λόγο και για μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία αγνοείται ενώ έχει κινητικά προβλήματα.

Ο κ. Λουκάς είπε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-8-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις