Logo

Μεγάλη φωτιά και στα Βίλλια Αττικής - Εντολή εκκένωσης οικισμών [βίντεο]



 
 

Νέος συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική, καθώς ξέσπασε φωτιά και σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δάσος. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την έκβαση και αυτής της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια, όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαίει πευκόφυτη περιοχή.

Εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί  ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Στο μμέτωπο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη ενώ το έργο της πυρόσβεσης ενισχύουν υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ της περιοχής. Εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι  που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παρά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα κατοικημένες περιοχές δόθηκε για προληπτικούς λόγους εντολή για άμεση εκκένωση δύο οικισμών, του Αγίου Γεωργίου και του Παλαιοχωρίου, με τους κατοίκους να καλούνται να κατευθυνθούν προς την Ψάθα, σύμφωνα με το σχετικό μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η φωτιά κατευθύνεται προς το Πόρτο Γερμενό και κοντά στο σημείο της εκδήλωσης υπάρχουν οι εγκαταστάσεις μιας κατασκήνωσης η οποία δεν λειτουργούσε και έτσι δεν χρειάστηκε απομάκρυνση  παιδιών.

 

iframe src="https://www.ertflix.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2021/tv/news-themat-augoustos/20210816-DELTIO15-KOSMOPOULOS-VILIA.mp4&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp-content/uploads/2021/08/20210816-DELTIO15-KOSMOPOULOS-VILIA.jpg" width="600" height="450" frameborder="no" scrolling="no">

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-8-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις