Logo

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ζημιές σε σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλωθηκε τις πρωτες πρωινές ώρες της Δευυτέρας σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας με κατεύθυνση προς το Μαρμάρι. 

Τις ώρες που προηγήθηκαν η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη όπου προξένησε ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να καταστρέψει κάποια ολοσχερώς. 

Ο εν λόγω οικισμός όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα ενώ δόθηκε και μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Επίσης εντολή εκκένωσης στάλθηκε  μέσω 112 και για το Μαρμάρι. 

Ο δήμαρχος Καρύστου Ελ.Ραβιόλας δήλωσε ότι έχει βελιτωθεί πολύ η εικόνα και στα πέντε μέτωπα της φωτιάς που μαίνονταν νωρίτερα, τα οποία έχουν σχεδόν σβηστεί. 

“Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα εναέρια σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ” είπε σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε. Το Λιμερναρχείο Ραφήνας είχε διακόψει δρομολόγια προς Αλμυροπόταμο, Μαρμάρι και σύμφωνα τον ίδιο και αυτά αποκαθίστανται.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων, ενισχυμένες με δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, ενώ μεταβαίνουν και πυροσβέστες από την Αττική. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκινησαν επιχιερήσεις από αέρος, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, κάτοικοι της περιοχής  σε μηνύματα που αναρτούν στα social media κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια.

Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής. Παρακάτω είναι το βίντεο που ανάρτησε επιβάτης πλοίου που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις