Logo

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά από καταγγελίες για βιασμό πρωτοδίκη



 
 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε καταγγελία για  «βιασμό Πρωτοδίκου», καθώς και σε άλλες καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον ίδιο. 

Ο πρώην δικαστικός λειτουργός της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ για να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του, να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα  όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο οποίο επιπλέον χαρακτηρίζει «αβάσιμα» τα όσα  καταγγέλλονται για εκείνον.

Τι είχε καταγγείλει η πρωτοδίκης

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαστική λειτουργός εν ενεργεία κατήγγειλε στο τέλος Αυγούστου ότι «βιάστηκε από πρώην δικαστή και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών». Παράλληλα, σε βάρος του ίδιου προσώπου υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων της ανεξάρτητης αρχής.  

Την καταγγελία έχει κάνει πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων η οποία, σε επιστολή της, ανέφερε ότι πρώην πρόεδρος Εφετών των διοικητικών δικαστηρίων και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), την βίασε.

Όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα η πράξη του βιασμού, που δεν έχει παραγραφεί, τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Εκάλης. 

Στην επιστολή η καταγγέλουσα  υποστηρίζει πως οι  σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος της  άρχισαν όταν εκείνη ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκης) και ο καταγγέλλων ήταν αρχικά μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού και, στη συνέχεια, είχε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις