Logo

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικό “αντίο” από πλήθος κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά [βίντεο]



 
 

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν την Τετάρτη στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθούν το όχημα που μεταφέρει το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν πολύ συγκινητικές, καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος, στην προσπάθειά του να πει με κάθε τροπο ¨αντίο¨στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, ξεσπούσε σε δυνατό χειροκρότημα, άφηνε λουλούδια που κρατούσε στην οροφή του οχήματος, άγγιζε τα τζάμια με συγκίνηση και  φώναζε “αθάνατος".

Η Φιλαρμόνικη ορχήστρα του δήμου Πειραιά παιάνιζε κάποια από τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ενώ όταν άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό ύμνο, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν χαμηλόφωνα και μετά άρχισαν να φωνάζουν πάλι “αθάνατος”. 

Το όχημα που μεταφέρει στην Κρήτη το φέρετρο του σπουδαίου Έλληνα  επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά λίγα λεπτά πριν από τις 19:00 το απόγευμα.

Στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί της Πέμπτης,  οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2021 από directNEWS.gr

Τελευταίες Ειδήσεις