Logo

Επεισόδια με δακρυγόνα και πετροπόλεμο στη Θεσσαλονίκη - Εννέα συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο  μπροστά από το Δημαρχιακό Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατά τη συγκέντρωση εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση  χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ όπως σημειώνει το grtimes.gr, στη “μάχη” είχε μπει και η αύρα ρίψεως νερού της ΕΛΑΣ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στον αστυνομικό φραγμό με πέτρες φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ ομάδα  ατόμων δεν δίστασε . να πετάξει ακόμα και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λϊγο πριν ην επίθεση στον αστυνομικό φραγμό, μερίδα ατόμων είχε ανάψει πυρσούς και φωνάζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, αλλά και κατά των δημοσιογράφων. 

Μετά την απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις οι συγκεντρωμενοι υποχώρησαν και επανέρχονταν κατά ομάδες κατά ομάδες, εξαπολύοντας συνεχώς επίθεση προς τους αστυνομικούς.

Μετά από νέα επέμβαση της ΕΛΑΣ οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη  συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου με Ανδρόνικου, όπου πραγματοποίησαν συνεχώς ρίψεις αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Ορισμένες ομάδες μεταφέρθηκαν  προς την παραλιακή, ενώ άρχισαν  οι αποχωρήσεις προς το Μακεδονία Παλλάς και προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών μετά τα επεισόδια αποχώρησε και μόνο μία μικρή ομάδα  40 ατόμων είχε παραμείνει  κοντά στο Βασιλικό Θέατρο, όπου και έβαζε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Η ΕΛΑΣ  προχώρησε3 σε πέντε προσαγωγές ατόμων, και σε 9 συλλήψεις

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ επέβλεπε από αέρος διαρκώς τις κινητοποιήσεις.

Αντιεξοσιαστές πέταξαν κροτίδες σ αστυνομικούς

Ενταση σημειώθηκε και από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στην πορεία των εργατικών σωματείων, των υγειονομικών και των αντιεξουσιαστών, την ώρα που ανέβαιναν από την οδό Αγγελάκη προς την Καμάρα, μερίδα αντιεξουσιαστών έμεινε πίσω και επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της Ελ.ΑΣ για τις πορείες τα επεισόδια και τις συλλήψεις

Απογευματινές ώρες σήμερα (Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης συγκεντρώσεις-πορείες από οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες στο πλαίσιο λειτουργίας της 85ης Δ.Ε.Θ., οι οποίες ολοκληρώθηκαν ομαλά.

Περί ώρα 20.00 στη συμβολή τον οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου, περίπου 500 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για συγκέντρωση ενάντια «στους διαχωρισμούς των ανθρώπων, στους εκβιασμούς και πιέσεις στον εργασιακό χώρο και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, επιχειρώντας να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις