Logo

Εμβολιασμένοι - Ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει από Δευτέρα σε γυμναστήρια, θέατρα, σινεμά, γήπεδα



 
 

Οι διαχωρισμοί που καθιερώνει η κυβέρνηση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. διαμορφώνοντας μια κατάσταση διχασμού μεταξύ των πολιτών, συνεχίζονται...

Από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβριου, συγκεκριμένα,  ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι (καθως και όσοι νοσησαν με Covid-19)  θα βιώνουν μία ξεχωριστή πραγματικότητα σε μία σειρά δραστηριοτήτων.

Τη διαφορά θα την κάνει ένα πιστοποιητικό (εμβολιασμού, νόσησης, ή αρνητικού rapid test) το οποίο μπορεί να ειναι γνήσιο ή πλαστό (σε εξέλιξη βρίσκονται εισαγγελικές έρευνες για καταγγελίες σχετικές με πλαστότητα σχετικών πιστοποιητικών)  αλλά πάντως πρέπει να επιδεικνύουν κατά περίπτωση ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι και νοσήσαντες για να "ανοίξουν" , ή να "κλείσουν" οριστικά σε περίπτωση μη επίδειξής τους οι πόρτες πολλών δραστηριοτήτων σε κλειστούς χώρους. 

Μάλιστα, όπως προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους περισσότερους κλειστούς χώρους χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test.

Συγκεκριμένα, μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους εστίασης, δηλαδή σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, οι κλειστοί χώροι εστίασης θα είναι αμιγώς για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για τα γήπεδα, είτε κλειστά είτε ανοιχτά.

Δηλαδή, είναι η πρώτη φορά που απόλυτα υγιείς άνθρωποι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε τέτοιους κλειστούς χώρους αν δεν επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, μέτρο  με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να θεσπίσει από το "παράθυρο" την υποχρεωτικότητα μιας ιατρικής πράξης, επικαλούμενη προσχηματικά την προστασία της  δημόσιας υγείας, που την θυμάται μόνο όταν πρόκειται για τον κορονοϊό...

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε  θέατρα και κινηματογράφους, αλλά και σ τα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους. Στους ανεμβολίαστους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο εάν έχουν κάνει rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Στα γυμναστήρια, επίσης η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους, αλλά και στους ανεμβολίαστους εφόσον έχουν κάνει rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που θέατρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια  δέχονται μόνο εμβολιασμένους  θα επιτρέπεται να έχουν 100% πληρότητα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις