Logo

Σεισμός "ταρακούνησε" την Αττική - Τι λένε Παπαδόπουλος, Χουλιάρας και Τσελέντης



 
 

Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας  Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:08  της Κυριακής, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλά σημεία της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης  εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το εστιασκό βάθος της δόνησης ήταν 14,8 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογιακό δίνει το ίδιο μέγεθος σεισμού.δηλαδή, 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Όμως οι μετρήσεις του είναι διαφορετικές ως προς το επίκεντρο και το εστιακό βάθος του σεισμού.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και για ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα. 

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος,  σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Νέας Ιωνίας και Αχαρνών και ότι πιθανώς προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. 

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Ατεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ανάρτησή του στο Facebook  σημείωσε: "Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο σεισμός  προέρχεται από την συνηθισμένη δραστηριότητα του ρήγματος που έδωσε τον ισχυρό σεισμό το 1999 στην Αθήνα. 

Ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο zougla.gr, είπε ότι "ο σεισμός έγινε στη Μεταμόρφωση, ήταν πολύ αισθητός στην Αθήνα. Μάλλον κατ' εκτίμηση ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν προκαλεί ανησυχία. Η περιοχή αυτή έχει κάποια μικρά ρήγματα αλλά δεν βλέπω τον λόγο για ενεργοποίηση μεγαλύτερων ρηγμάτων".
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις