Logo

Πέθανε ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Τσιρώνης



 
 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Γιώργος Τσιρώνης, που από τον περασμένο Απρίλιο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε κώμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca και δύο εβδομάδες μετά εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Στάλθηκε κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ

Σύμφωνα με το pelop.gr, μετά τις επιπλοκές στην υγεία του εισαγγελικού λειτουργού οι γιατροί έστειλαν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο συνδέεται το εμβόλιο με αυτές. Για το λόγο αυτό, τα αίτια του θανάτου του, δηλαδή κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο ή όχι, μένει να αποδειχθούν βάσει των ευρημάτων του ΕΟΦ και των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Όπως αναφέρεται, ο 60χρονος αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο φίλος Γιάννης Παππάς με ανάρτησή του στο facebook. «Μόλις έμαθα ότι ο εισαγγελέας και ποιητής Γιώργος Τσιρώνης δυστυχώς “έφυγε” σε ηλικία μόλις 60 χρονών. Ο Γιώργος υπέστη πνευμονική εμβολή δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του για την αντιμετώπιση του covid 19. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από το συγγενικό του περιβάλλον, ο εκλιπών είχε εμβολιαστεί κατά του κορoνοϊού πριν το Πάσχα με εμβόλιο της AstraZeneca. Εν συνεχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπέστη θρόμβωση και ήταν σε κώμα. Με τον Γιώργο, όταν βρισκόμαστε, μιλούσαμε για την μεγάλη μας αγάπη την ποίηση. Ήταν αρκετά ενημερωμένος και για την ξένη ποίηση και ειδικά για την ιταλική, που μεταφράζω και γω. Αγαπούσε πολύ τον Εουτζένιο Μοντάλε και μου έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις και για τις δικές μου μεταφράσεις. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στον μονάκριβο γιο του. Καλό ταξίδι αγαπητέ φίλε Γιώργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παππάς. Τον περασμένο Ιούλιο, ο νομικός και πρώην αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, μιλώντας στο Focus FM είχε καταγγείλει ότι ο κ. Τσιρώνης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από παρενέργειες του εμβολίου για τον κορoνοϊό.

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο θάνατο

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου, Γεώργιου Τσιρώνη, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η κηδεία του Γιώργου Τσιρώνη θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί στον Άγιο Ανδρέα Πατρών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Βραχνεΐκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις