Logo

Νέα δίκη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ: Αθώοι δήλωσαν και οι τέσσερις αστυνομικοί [βίνεο+φωτο]



 
 

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και οι τρεις πρώην συνάδελφοί του, που ήταν παρόντες στο σημείο εκείνη την ημέρα, δήλωσαν αθώοι την Τρίτη, κατά την έναρξη μιας νέας δίκης,  αυτή τη φορά ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ο 45χρονος αστυνομικός  δεν έχει παραδεχθεί μέχρι και σήμερα τις ευθύνες του για τον θάνατο του Φλόιντ, στο λαιμό του οποίου είχε γονατίσει επί σχεδόν 10 λεπτά, όταν προσπάθησε να τον συλλάβει, το Μάιο του 2020 στη Μινεάπολη

Τον Ιούνιο του 2021, κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και του επιβλήθηκε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του ενώπιον του δικαστηρίου επέμενε ότι ο πελάτης του απλώς ακολουθούσε τις διαδικασίες που τηρεί η αστυνομία και ότι ο θάνατος του Φλόιντ οφειλόταν σε προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τους ενόρκους.

Οι τρεις πρώην συνάδελφοι του Σόβιν, Του Τάο, Αλεξάντερ Κουένγκ και Τόμας Λέιν, θα δικαστούν τον Μάρτιο στη Μινεσότα, με την κατηγορία της «συνέργειας σε δολοφονία».

Η ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη κατηγορεί τους τέσσερις αστυνομικούς για «καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων» του Τζορτζ Φλόιντ. Για την υπόθεση αυτή εμφανίστηκαν σήμερα Τρίτη , μέσω βιντεοδιάσκεψης, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Στην έναρξη της δίκης, όλοι τους δήλωσαν αθώοι.

Ο Σόβιν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου,  διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να δηλώσει ένοχος για να αποφύγει μια νέα δίκη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις