Logo

Ιταλία: Μαφιόζος πυροβόλησε συγκρατούμενούς του με όπλο που έφτασε με drone



 
 

Ένας Ιταλός κρατούμενος, ο οποίος έχει σχέσεις με τη ναπολιτάνικη μαφία, πυροβόλησε συγκρατούμενούς του μέσα από τα κάγκελα του κελιού τους με ένα όπλο που πιστεύεται ότι εισήχθη λαθραία στη φυλακή με… drone.

Ο 28χρονος πυροβόλησε τρεις φορές συγκρατούμενούς του με τους οποίους είχε καβγαδίσει, χωρίς όμως να τους τραυματίσει, δήλωσε ο Ντόνατο Καπέτσε, επικεφαλής της ένωσης φυλακών Σάππε.

Την Κυριακή ο άντρας που είχε άδεια να αφήσει το κελί του για να κάνει ντους, μόλις άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το όπλο σημαδεύοντας προς τον φρουρό αναγκάζοντάς τον να πετάξει τα κλειδιά του σε άλλα κελιά, εξήγησε ο Καπέτσε.

Χωρίς επομένως να μπορεί να ανοίξει τα κελιά που ήθελε, ο κρατούμενος πυροβόλησε μέσα από τα κάγκελα.

Ο άνδρας στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα παράνομο κινητό τηλέφωνο για να καλέσει τον δικηγόρο του, ο οποίος τον συμβούλεψε να παραδώσει το όπλο του στις αρχές στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

«Υποθέτουμε ότι το όπλο έφτασε με drone», γνωστοποίησε ο Καπέτσε.

Το περιστατικό είναι μόνο το τελευταίο μιας σειράς γεγονότων που έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την κακή διαχείριση των ασφυκτικά γεμάτων φυλακών της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι η χώρα έχει τις πιο πολυπληθείς φυλακές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 120 κρατούμενους ανά 100 θέσεις, έναντι 115 στη Γαλλία και 70,8 στην Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2020.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις