Logo

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Ένας νεκρός [βίντεο+φωτο]



 
 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:15 της Δευτέρας στην Κρήτη. 

Η σεισμική δόνηση έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, , ενώ υπάρχουν και 11 τραυματίες

Όπως λένε οι πληροφορίες του crretalive.gr,  πρόκειται για έναν 62χρονο  εργάτη που εγκλωβίστηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε. 

Ο 62χρονος μαζζί με τον γιο του  εκτελούσαν εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία. 

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης ο νεκρός είναι προσωπικός φίλος και συμμαθητής του και εξέφρασε την έντονη θλίψη του για το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας που καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι ήταν 62 ετών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο 62χρονος ήταν με τον γιο του και εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι τραυματίες άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του 62χρονου, αλλά ευτυχώς δεν είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 1.000 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές

  Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Δυοακόμα απεγκλωβισμοί έγιναν στο Αρκαλοχώρι, ένας στο Αρχοντικό κι ένας στα Ρουσσοχώρια.

   Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

 Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Οι ζημιές σημειώθηκαν σε παλιές οικοδομές και αναφέρεται και μια κατάρρευση κτηρίου.

Εν τω μεταξύ, στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης λόγω του σεισμού.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr,  , βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση.

Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει... η εικόνα στην περιοχή σοκάρει... Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

\

\

\Σεισμός

\Σεισμός

Σεισμός

Δείτε εικόνα από την επιχείρηση της  Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσει άνδρα από τα συντρίμια εκκλησίας

\

\

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις