Logo

Καναδάς: Παγιδευμένοι σε μεταλλείο νικελίου 39 εργαζόμενοι [βίντεο+φωτο]



 
 

Παγιδευμένοι εκατοντάδες μέτρα από την επιφάνεια βρίσκονται άπό την Κυριακή τριάντα εννέα εργαζόμενοι σε μεταλλείο στον ανατολικό Καναδά.

Όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα ο όμιλος Vale, στον οποίο ανήκει η εγκατάσταση. η παγίδευση των εργαζόμενων οφείλεται στο γεγονός ότι αποκλείστηκε η πρόσβαση στη βασική έξοδο.

Κανένας από τους εργαζόμενους δεν έχει τραυματιστεί και όλοι έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό, τόνισε ο βραζιλιάνικος όμιλος, προσθέτοντας πως ελπίζει πως θα μπορέσουν να βγουν από το μεταλλείο σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο ομιλος Vale αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σωστικό συνεργείο έφθασε στους εργαζόμενους και άρχισε να τους απομακρύνει προς την κατεύθυνση δευτερεύουσας εξόδου, μέσω συστήματος σκαλοπατιών»,

Παράλληλα εκπρόσωπος του ομίλου, μιλώντας στο  Radio Canada είπε: «Κανένας δεν βρισκόταν μέσα στο βασικό σύστημα μεταφοράς όταν σημειώθηκε το ατύχημα», διευκρινίζοντας ότι τμήμα βαρέος εξοπλισμού συγκρούστηκε με ανελκυστήρα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχείρηση διάσωσης θα χρειαστεί χρόνο και είμαστε ανακουφισμένοι που μάθαμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει τραυματιστεί», σημείωσε μέσω Twitter ο Νταγκ Φορντ, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Οντάριο, την επαρχία όπου βρίσκεται το μεταλλείο.

Η δραστηριότητα στην εγκατάσταση Τότεν, στην περιοχή Σάντμπερι, έχει διακοπεί από την Κυριακή και ο όμιλος είπε ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση της κατάστασης προτού ξαναρχίσει η παραγωγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  συγκεκριμένο μεταλλείο είχε κλείσει το 1972, όμως η Βάλε προχώρησε σε διάφορες εργασίες και το επαναλειτούργησε το 2014. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, εξορύχτηκαν από αυτό 3.600 τόνοι νικελίου.

\

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις