Logo

Νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης - Μία σύλληψη και 19 προσαγωγές [βίντεο+φωτο]



 
 

Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν της 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρόύπολη Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τα πρωτοφανή έκτροπα που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, με τις "εφόδους" κουκουλοφόρων που είχαν ως ορμητήριο το προαύλιο του σχολείου. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά τα επεισόδια στην πλατεία της Τερψιθέας, προχώρησαν σε μία σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων και στην προσαγωγή 19 ατόμων που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο. 

Συγκεκριμένα, το  απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας ομάδα ακροδεξιών,  που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που ήταν προγραμματισμένο για τις 18:30

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr,  οι  ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από την έναρξη της αντιφασιστικής κινητοποίησης, η αστυνομική δύναμη αυξήθηκε σημαντικά και αυτή την ώρα περιφρουρεί τόσο σημείο του συλλαλητηρίου, όσο και τα γύρω στενά όπου μπορεί να υπάρχουν ύποπτες κινήσεις.

Η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας και το οπλοστάσιο των κουκουλοφόρων του ΕΠΑΛ

Απογευματινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγ κεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία (1) αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα (1) συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28-09-2021 έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 αεροβόλο πιστόλι και

  • 2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια

  • 1 θήκη όπλου

  • 1 μαχαίρι και 1 σουγιάς

  • 1 κοντάρι

  • 1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και

  • Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις