Logo

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν την Παρασκευή σε  ακόμα μία ενέργεια καταστολής, καθώς  με τη χρήση χημικών και αύρας, διέλυσαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έκαναν πορεία κατά της αξιολόγησης και επιχειρούσαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ξεκίνησε το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, προκειμένου να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το ννα κατέβουν στο οδόστρωμα στην Αμαλίας. 

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο Σύνταγμα. όπου είχαν απέναντί τους την αύρα και αστυνομικό κλοιό.  \

Μετά από, περίπου,  μισή ώρα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν από την πλατεία και μέρος των διαδηλωτών προχώρησε προς τη Συγγρού. Και εκεί, όμως, υπήρξε αστυνομική επέμβαση. 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό των διαδηλωτών  στους γύρω δρόμους, ακόμα και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Για την επίθεση των ΜΑΤ κατά του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».​

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις