Logo

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια εκδηλώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της  αντιφασιστικής πορείας αντιεξουσιαστών στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr,  την ώρα που η πορεία κινούνταν προς την οδό Εγνατία άρχισε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Υπενθυμίζεται ότι σε απόσταση περίπου 500 μέτρων είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση ακροδεξιών.

Προσαγωγές

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέρος των διαδηλωτών διαλύθηκε στα γύρω στενά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, μάλιστα, και σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων

Μετά τα επεισόδια, το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνέχισε την πορεία προς το κέντρο της πόλης από την οδό Λαγκαδά, ενώ η ομάδα των αναρχικών που συμμετείχε στα επεισόδια διέφυγε από την περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης προς την οδό Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας προς το κέντρο της πόλης.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Ο «Ιερός Λόχος» στη Σταυρούπολη

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τα άτομα του εξωκοινοβουλευτικού και αναρχικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη όπου προς στιγμήν επικράτησε ένταση.

Την ίδια στιγμή, σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου, στην πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η οργάνωση «Ιερός Λόχος».

Οι ακροδεξιοί νωρίτερα  πραγματοποίησαν μικρής έκτασης πορεία σε δρόμους γύρω από την πλατεία. Το κλίμα στη Σταυρούπολη παραμένει τεταμένο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν και περιμετρικά του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί επεισόδια

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις