Logo

Με υπογραφή Δένδια η καρατόμηση Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας



 
 

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Ν.Δ. αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντικομμουνιστική ρητορική του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που αναγκάστηκε να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Πειραιώς. 

Ο Νίκος Δένδιας, στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητιόταν η κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, δεν άφησε να πέσει κάτω η προκλητική αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη» και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Την οργή Δένδια προκάλεσε η ομιλία του Κ. Μπογδάνου. Σε αυτή, προσάθησε να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «ο Γρίβας έλεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ηταν οι κομμουνιστές». 

Η αντικομουνιστική φράση αυτή αρχικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας υπενθύμισε τη συμμετοχή του Κ. Μπογδάνου σε πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Είχε ήδη μια «κίτρινη κάρτα»

Η διαγραφή Μπογδάνου δεν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πρόσφατα προειδοποιήση ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον μετά την αθλιότητα με τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων με ρατσιστικούς συνειρμούς.

«Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει ''κίτρινη κάρτα'' την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Ν.Δ. και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές μετά την καρατόμηση του «γαλάζιου» βουλευτή.  

► «Είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ.. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί», αναφέρει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε σχόλιό του για τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2021 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις