Logo

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά



 
 

Νεαρή διευθύντρια νοσοκομείου κατήγγειλε τον διοικητή του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης για σεξιστική συμπεριφορά και εκείνος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση.

Το υπουργείο Υγείας έχει διαβιβάσει την υπόθεση προς διερεύνηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο  διοικητής υπέβαλε την παραίτησή του, εκείνη έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας και ο φάκελός του βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγες ημέρες η διευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή.

Η υποδιευθύντρια, αφού  δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Ο εν λόγω διοικητής, που είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχει και στο παρελθόν γίνει υποκείμενο καταγγελιών. 

Συγκεκριμένα, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης τον έχει καταγγείλει στο παρελθόν «για επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» και του έχει προσάψει αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά, καθώς και για δημιουργία κλίματος  τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους.

Τι υποστηρίζει ο πρώην διοικητής

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Κούτρας, υποστηρίζει ότι όλα αυτά συμβαίνουν από εκδίκηση για δύο προκαταρκτικές έρευνες, που έχει ζητήσει για τα δύο νοσοκομεία.  Μάλιστα, αναφέρει πως η έγγραφη καταγγελία σε βάρος του υπογράφεται από τη διευθύντρια υποδιοικητικού και από άλλα τρία άτομα. 

«Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία αυτή απέναντι στο πρόσωπό μου, που δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια υποδιοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου απέναντι στο προσωπικό», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το enikos.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2021 από dircetNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις