Logo

Μένιος Φουρθιώτης: Η "ομολογία" της Σοφίας Νικολάου για την ειδική μεταχείρισή του στις φυλακές [βίντεο]



 
 

Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου σε συνέντευξή της "ομολογεί" την προνομιακή μεταχείριση που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης όσο ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT της Θεσσαλίας ομολόγησε απερίφραστα ότι ο Φουρθιώτης «είναι ένα επώνυμο πρόσωπο, οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί και σε κατάλληλο κελί». Φυσικά, έριξε την ευθύνη στον διευθυντή των φυλακών που προστάτευσε τον Μένιο Φουρθιώτη για να μην πέσει θύμα... bullying  από συγκρατούμενούς του. 

Αναλυτικότερα, ο διάλογος της κ. Νικολάου με το δημοσιογράφο. Σωτήρη Πολύζο,  είχε ως εξής:

Ερώτηση: Χαρακτηρίσατε ανηλεείς τις επιθέσεις του πρώτου καιρού από την αντιπολίτευση κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σας  ξαναθυμίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποφυλάκιση Φουρθιώτη. 

Νικολάου: Καλά αυτό αφορά σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εμείς φροντίζουμε οι κρατούμενοι να σωφρονίζονται. εντός της φυλακής  Δεν αποφυλακίζουμε ως γενική γραμματεία. Δεν έτυχε καμίας ειδικής μεταχείρισης. Όμως  για κάθε κρατούμενο γίνεται μία ε συνέντευξή του από το διευθυντή. Και ανάλογα με την προσωπικότητά του, το αδίκημά  του, τον κίνδυνο να υποστεί bullying,  ή οτιδήποτε άλλο μέσα στη φυλακή τοποθετείται στο κατάλληλο κελί. Και αυτό ισχύει για όλες τις φυλακές,  όχι μόνο για τον Κορυδαλλό. Στον Κορυδαλλό ήταν γιατί ήταν υπόδικος. Ο Φουρθιώτης είναι ένα επώνυμο πρόσωπο , οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί και σε κατάλληλο κελί, ώστε να μην έχει πρόβλημα με άλλους κρατούμενους. Αποφυλακίστηκε ησύχως, ότι συνέβη και ακούστηκε ήταν εκτός φυλακής εν πάσει περιπτώσει μετά από αυτό. 

Ερώτηση: Για τον τραυματισμό του λέτε;

Νικολάου: Ναι. Δεν έγινε κάτι εντός φυλακής. Σίγουρα ακολούθησε. 

Στη συνέντευξή της η κ. Νικολάου, εκτός από τις συνθήκες κράτησης του Μένιου Φουρθιώτη, αναφέρθηκε γενικότερα στην σωφρονιστική πολιτική της κυβέρνησης,  στους ελέγχους στις φυλακές, για την εμπλοκή κρατουμένων σε σωφρονιστικών υπαλλήλων σε έκνομες συμπεριφορές στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως είναι η εισαγωγή στις φυλακές απαγορευμένων αντικειμένων όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα και τα ναρκωτικά.  

Παρουσίασε μάλιστα, μία "ειδυλλιακή" εικόνα για τα σωφρονιστικά καταστήματα, φθάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι πλέον  οι φυλακές είναι "καθαρές" από ναρκωτικά. 

Επίσης, η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν με τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι πλέον έχουμε¨"ηρεμία", καθώς και για την μετεγκατάσταση  εκτός αστικού ιστού των φυλακών Χαλκίδας, όπου θα κρατούνται καταδικασθέντες μόνο για οικονομικά εγκλήματα

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη της κ. Νικολάου για όλα τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 09/10/21 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις